Ankara yabancılar hukuku avukatı

Ankara Yabancılar Hukuku Avukatı

Ankara yabancılar hukuku çalışmaları, Mıhcı Hukuk Bürosu Ankara ofisinin yabancılar hukuku alanında deneyimli avukatları tarafından aktif bir şekilde sürdürülmektedir.

Aşağıda Ankara yabancılar hukuku avukatı ücreti, iletişim bilgileri, çalışma alanları ve sık sorulan soruları inceledik. Dikkatli okumanızı öneririz.

Ankara Yabancılar Hukuku Avukatı Çalışmaları

Mıhcı Hukuk Bürosu yabancılar hukuku avukatları, Ankara Söğütözü bölgesinde yer alan avukatlık çalışma ofisinden Ankara ve çevresinde yer alan yabancılara avukatlık hizmeti sunmaktadır.

Mıhcı Hukuk Bürosu Ankara yabancılar hukuku avukatı çalışmaları genel olarak şu şekilde sıralanabilir;

  • Vize ihlali hesaplama ve gerekli işlemlerin yapılması,
  • Yabancı tahdit kodlarının kaldırılması,
  • Türk vatandaşlığının alınması veya vatandaşlıktan çıkma işlemleri,
  • Deport (sınırdışı) ve idari gözetin kararının kaldırılması,
  • Oturma izni alınması,
  • Çalışma izni alınması,
  • Yabancıların Türkiye’de banka hesabı açması,
  • Yabancıların Türkiye’de şirket, şube ve irtibat bürosu açması,
  • Oturma ve çalışma izninin iptaline karşı idari dava,
  • Oturma, çalışma izni ve vatandaşlık başvurularının reddine karşı idari dava,
  • Tanıma ve tenfiz davaları,
  • Yabancı dernek ve vakıfların Türkiye’de temsilcilik ve şube kurması,
  • Yabancıların Türkiye’den ev, arazi ve otomobil almaları,

Ankara avukat çalışmaları bunlarla sınırlı değildir. Burada sayılanlar yalnızca Ankara’da en sık görülen yabancılar hukuku işleridir. Burada sayılanların dışında da Ankara yabancılar hukuku avukatı çalışmalarını sürdürür.

Ankara Yabancılar Hukuku Avukatı İletişim Bilgileri

Mıhcı Hukuk Ankara Ofisi Adresi: Mustafa Kemal Mah. No: 274, Mahall Ankara, C2 Blok, Kat:20, D:164, Çankaya/Ankara.

Ankara Yabancılar Hukuku Avukatı Telefon Numarası: +90 (212) 909 19 94 (Ankara ofisi için dahili 2 tuşlanmalıdır)

E-Posta Adresi: [email protected]

Mesai Saatleri: Hafta içi 09.00 – 19.00 (Mesai saatleri dışı randevu talepleri için ofisimizle ayrıca görüşmeniz gereklidir.)

Ankara Yabancılar Hukuku Avukatı Ücretleri

Ankara yabancılar hukuku avukatı ücreti, müvekkil ile yabancı kişi arasında serbest şekilde belirlenir. Burada fiyat belirlenirken yabancının kim olduğuna göre değil, istenilen hizmete göre ücret söylenir. Bu ücrete; sürecin tahmini ne kadar süreceği, yapılacak işlerin çeşitliliği, somut olayın kapsamı vb. unsurlar etki eder. 

Ankara’da genellikle yabancı para birimi üzerinden anlaşma sağlanır. Ücretlerle ilgili net bilgi edinmek adına Ankara yabancılar hukuku avukatına danışılmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Yukarıda Ankara yabancılar hukuku avukatı ile ilgili ücret bilgileri, iletişim bilgileri ve faaliyet alanlarından bahsettik. Şimdi uygulamada sıklıkla karşılaştığımız soruları yanıtlayacağız.

Ankara Yabancılar Hukuku İşleri Ne Kadar Sürer?

Ankara’da yabancılar hukuku işleri her iş için aynı sürmeyebilir. Burada somut olayın özellikleri öne çıkar. Ancak ortalama süre göstermek gerekirse;
Yabancı tahdit kodlarının kaldırılması: 10 ay ile 2 yıl arası
Türk vatandaşlığının alınması: 1 yıl ile 2 yıl arası
Oturma izni alınması: 1 ay ile 3 ay arası
Çalışma izni alınması: 1 ay ile 3 ay arası
Deport iptali davası: 7 ay ile 1.5 yıl arası
Vatandaşlık, oturma vb. izinlerin reddi halinde dava: 8 ay ile 1.5 yıl arası
Yabancıların Türkiye’de şirket, şube, temsilcilik kurması: 1 ay ile 3 ay arası

Ankara Yabancılar Hukukunda Ne Kadar Masraf Çıkar?

Ankara yabancılar hukuku avukatı ücretinden başka, her uyuşmazlık türü için değişen bazı masraf kalemlerinin ödenmesi gerekir. Bu masraflar mahkeme veznesine ve idari merciilere ödenen harç ve giderlerden oluşur. Bunlar davanın ve idari başvurunun türüne göre değişir. Örnek olarak; Vatandaşlık, oturma ve çalışma izni başvurusunun reddi, sınır dışı kararının ve idari gözetim kararının iptali gibi davalarda:

Başvurma Harc: 80,70 TL
Karar Harcı: 80,70 TL
Vekalet Harcı: 11,50 TL
Vekalet Pulu: 18,15 TL
Posta Masrafları: 588,00 TL
Yürütmenin Durdurulması Harcı: 133,00 TL (deport iptali davasında gerekmez)
bunun gibi harç ve masraf kalemleri ödenir.

Ankara’da vatandaşlık, oturma, çalışma izni gibi izinler için yapılacak başvurularda genel olarak 1000 TL ile 2000 TL arasında masraf söz konusu olur.

Yabancıların Türkiye’de şirket kurma işlemlerinde de tüm aşamalardaki masraf kalemleri toplanırsa Ankara’da aşağı yukarı 6 ile 7 bin TL arasında bir masraf gündeme gelir.

Ankara Yabancılar Hukuku Avukatı Ücreti Ne Zaman Ödenir?

Ankara yabancılar hukuku avukatı ücreti çoğunlukla hukuki sürecin başında ödenir. Bazı istisnai hallerde başlangıçta bir miktar peşin aldıktan sonra kalan kısmın taksitlendirmesi söz konusu olabilir. Ancak genel olarak başlangıçta peşin ödeme alınır.

Ankara En İyi Yabancılar Hukuku Avukatı Nasıl Bulunur?

Ankara en iyi yabancılar hukuku avukatı diye bir tabir avukatlar arasında kullanılmaz. Çünkü bu kullanım avukatlık meslek etiği kurallarına aykırıdır. Ancak Ankara’da yabancılar kendi aralarında, yabancılar hukuku alanında uzmanlaşmış ve bu işlerde deneyim sahibi olmuş avukatlar için Ankara en iyi yabancılar hukuku vb. tabirler kullanır. Mıhcı Hukuk Bürosu Ankara ofisi, kurulmasından bu yana yabancılar hukuku çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.

Ankara Yabancılar İşleri Hangi Merciilerde Görülür?

Ankara yabancılar hukuku avukatı, faaliyetlerini Ankara’da yer alan çeşitli adli ve idari merciilerde yürütür. Bunları tablo ile göstermek gerekirse:

ANKARA YABANCILAR HUKUKU İŞLERİ,UYUŞMAZLIĞA BAKAN ANKARA MERCİİ,
Vatandaşlık, çalışma izni, oturma izni vb. başvurular,Ankara İl Göç İdaresi,
Deport iptali davası,Ankara İdare Mahkemeleri,
Vatandaşlık, çalışma izni, oturma izni vb. başvuruların reddine karşı dava,Ankara İdare Mahkemeleri,
Yabancı mahkeme kararının Türkiye’de tanınması ve tenfizi,Konusuna göre Ankara Aile Mahkemeleri, İş Mahkemeleri, Asliye Hukuk Mahkemeleri vb.

Ankara Yabancılar Hukuku Avukatı Ne İş Yapar?

Ankara yabancılar avukatı, yabancılarla hukuku ile ilgili dava ve idari başvurularda büyük öneme sahiptir. 

  • Ankara yabancılar hukuku avukatı, yabancının; vatandaşlık, oturma, çalışma izni vb. idari başvurularından önce yabancının hukuki durumuna bakarak plan çıkarır ve en doğru başvuru türüne ilişkin bilgi verir. Başvuruyu yapmadan önce çeşitli ihtimalleri değerlendirerek hukuki strateji oluşturur. Buna göre yabancı için en doğru hukuki yola başvurur.
  • Yabancılarla ilgili hukuki ve diğer muameleler, bazı nedenlerden ötürü siyasi ve politik gelişmelerden etkilenebilir. Ankara yabancılar hukuku avukatı, yabancı müvekkilinin bu tür hukuk dışı, siyasi-politik muamelelerden olumsuz etkilenmemesi için çalışır.
  • Sınırdışı kararının iptali davalarında hak düşürücü süreler önem taşır. Uygulamada çoğu zaman dava açma süreleri kaçırılır. Ancak burada çeşitli savunma mekanizmaları vardır. Bu tür savunma mekanizmaları Ankara yabancılar hukuku avukatı tarafından değerlendirilerek müvekkilin hakları savunulur ve dava açılarak sonuçlandırılır.
  • Yabancıların Türkiye’de şirket, şube, temsilcilik vb. açmaları da hukuk tekniği bakımından önem taşır. Bu süreçte sadece idarenin istediği asgari şartları yerine getirip şirketi kurmak yeterli olmaz. Uzun vadede problem çıkmaması için kurulacak şirketin somut özellikleri ve yapılacak işin niteliği gözönünde bulundurulur. Bu şekilde gerekli diğer hukuki zemin de oluşturulur. Bu şekilde şirket sağlam temeller üzerine kurulur ve uzun vadede hukuki problem yaşanmamış olur. Tüm bunlar Ankara yabancılar hukuku avukatının yürütebileceği iş ve işlemlerdir.

Ankara Yabancılar Avukatı Önemi

Yukarıda Ankara yabancılar hukuku avukatı ücreti, iletişim bilgileri ve faaliyetlerinden bahsettik. 

Yer verdiğimiz önemli noktalar, Ankara yabancılar hukuku avukatı faaliyetindeki kritik aşamalardan sadece birkaç örnektir. Bundan başka, hukuki sürecin akışı içinde anlık gelişen problemlere etkili çözüm üretmek için Ankara hukuk bürosu yardımına başvurulmalıdır.

NOT: İstanbul ve çevresinden yabancılar hukuku avukatı arıyorsanız “İstanbul yabancılar hukuku avukatı” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.